Healing; combineren met regressie- en reïncarnatietherapie

Een healing is heel goed te combineren met regressietherapie  of een coachingstraject, als er even geen woorden (nodig) zijn, als je heel veel nadenkt of er ‘niet helemaal bij bent’. Soms in een aparte sessie, soms in combinatie met coaching of regressietherapie. 

Een healing krijgen houdt in dat je ontspannen op de massagetafel ligt, liefst met je ogen dicht, en je via mijn handen op of boven het lichaam, energie ontvangt die blokkades in en om je lichaam opheft en de energie (chi) weer laat stromen. Meestal duurt een healing een half uur à drie kwartier. Daarna ben je ontspannen en beter geaard. Het is fijn als je na een healing niet meteen weer terug naar je werk moet. Het heeft vaak even tijd nodig om te integreren. Van een paar uur tot een paar dagen. Het kan zijn dat je moe wordt, of dat er emoties die je niet toeliet, opkomen. Als dat gebeurt, weet dan dat het van voorbijgaande aard is.

Een healing is ook mogelijk in combinatie met regressietherapie. Dit kan een mogelijkheid zijn als je een lichamelijke klacht hebt, of als je een denker bent die moeilijk in zijn/haar gevoel kan komen. Via het lichaam kom je gemakkelijker in een lichte trancetoestand die het mogelijk maakt via je onderbewuste naar herinneringen te gaan waar pijn, emoties en lichaamssensaties liggen opgeslagen. Die kunnen dan ontladen worden.

Om via het lichaam tot een opgeslagen ervaring te komen kun je een lichamelijke sensatie gebruiken en je daar helemaal op concentreren, het helemaal voelen en ook precies benoemen wat je daar voelt. Een healing kan helpen om de sensatie te versterken,; er meer ‘in’ te komen. Door je zo te concentrereren verdiep je de ervaring en vaak komen daar dan ook emoties en gedachtes bij op. Die kan de therapeut gebruiken om een “brug” te bouwen naar een opgeslagen ervaring waaraan precies die lading zit die je nu ervaart.

Om in je lichaam te komen of dieper in je lichaam te ervaren kan de therapeut ademhalingstechnieken gebruiken. Dit is heel geschikt voor denkers.  Ook hierbij kan een healing helpen om de ademhaling makkelijker ‘naar beneden’ te krijgen, meer naar de buik in plaats van  ‘hoog’ in de borst. Door meer te gaan ‘buikademhalen’ kom je makkelijker in lichaamsbewustzijn en kun je daar gaan ervaren wat er is voor jou.