Privacy en persoonsgegevens

UW PRIVACY EN PERSOONSGEGEVENS

Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat ik, als uw behandelende therapeut, een dossier aanleg. Dit is ook een wettelijke plicht opgelegd door de WGBO (Wet inzake de Geneeskundige Behandel Overeenkomst). Uw dossier bevat aantekeningen over uw gezondheidstoestand, uw jeugd en verleden en gegevens over de uitgevoerde onderzoeken en behandelingen. 

Ook worden in het dossier gegevens opgenomen die voor uw behandeling noodzakelijk zijn en die ik, na uw expliciete toestemming, heb opgevraagd bij een andere zorgverlener bijvoorbeeld bij de huisarts. 

OM UW PRIVACY TE WAARBORGEN

zorg ik ervoor dat ik:

    • zorgvuldig omga met uw persoonlijke en medische gegevens,
    • ervoor zorg dat onbevoegden geen toegang hebben tot uw gegevens
      Als uw behandelende therapeut heb ik als enige toegang tot de gegevens in uw dossier. Ik heb een wettelijke geheimhoudingsplicht (beroepsgeheim).
      De gegevens uit uw dossier kunnen ook nog voor de volgende doelen gebruikt worden:
    • Om andere zorgverleners te informeren, bijvoorbeeld als de therapie is afgerond of bij een
      verwijzing naar een andere behandelaar. Dit gebeurt alleen met uw expliciete toestemming.
    • Voor het gebruik voor waarneming, tijdens mijn afwezigheid.
    • of voor het geanonimiseerde gebruik tijdens intercollegiale toetsing.
    • Een klein deel van de gegevens uit uw dossier wordt gebruikt voor de financiële
      administratie, zodat ik of mijn administrateur, een factuur kan opstellen.
      Als ik vanwege een andere reden gebruik wil maken van uw gegevens, dan zal ik u eerst informeren en expliciet uw toestemming vragen.
      Deze gegevens in het cliëntendossier blijven zoals in de wet op de behandelovereenkomst wordt vereist 20 jaar bewaard.

PRIVACY OP DE ZORGNOTA

  • Op de zorgnota die u ontvangt staan de gegevens die door de zorgverzekeraar gevraagd worden, zodat u deze nota kan declareren bij uw zorgverzekeraar.
  • Uw naam, adres en woonplaats
  • uw geboortedatum
  • de datum van de behandeling
  • een korte omschrijving van de behandeling, zoals bijvoorbeeld ‘behandeling
    natuurgeneeskunde’, of ‘psychosociaal consult’
  • de kosten van het consult

PERSOONSGEGEVENS DIE VIA DE WEBSITE WORDEN VERWERKT

Via de website kunnen de volgende persoonsgegevens over u verwerken, doordat u gebruik maakt van  een contactformulier of online agenda op de website aan Sylvia Merens:

    • Uw voor- en achternaam
    • Uw adresgegevens
    • Uw telefoonnummer
    • Uw e-mailadres
    • Uw IP-adres

Sylvia Merens verwerkt uw persoonsgegevens om telefonisch contact met u op te kunnen nemen als u daar om verzoekt, en/of om u schriftelijk (per e-mail en/of per post) te kunnen benaderen indien u telefonisch onverhoopt niet bereikt kunt worden.

IN KAART BRENGEN WEBSITEBEZOEK

Op de website van Sylvia Merens worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Sylvia Merens gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

GOOGLE ANALYTICS

Sylvia Merens maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken en hoe effectief de Adwords-advertenties van Sylvia Merens bij Google zoekresultaatpagina’s zijn. De aldus verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees het privacybeleid van Google voor meer informatie. Daar treft u ook het privacybeleid van Google Analytics aan. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de Website aan Sylvia Merens te kunnen verstrekken en om haar adverteerders informatie over de effectiviteit van hun campagnes te kunnen bieden. Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Sylvia Merens heeft hier geen invloed op. Sylvia Merens heeft Google geen toestemming gegeven om via Sylvia Merens verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@sylviamerens.nl. Sylvia Merens zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

BEVEILIGEN

Sylvia Merens neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Sylvia Merens maakt gebruik van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door Sylvia Merens verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met Sylvia Merens op via info@sylviamerens.nl. www.sylviamerens.nl is een website van Sylvia Merens Praktijk voor Regressie en Reïncarnatietherapie en als volgt te bereiken:

Postadres: Vondelkerkstraat 26-I, 1054 KZ Amsterdam

Vestigingsadres: Vondelkerkstraat 24-I, 1054 KZ Amsterdam

Inschrijvingsnummer handelsregister Kamer van Koophandel: 52611248

Telefoon: 06 24786168

E-mailadres: info@sylviamerens.nl