Corona: trigger om familieruzie op te lossen

Steeds vaker gebeurt het sinds Corona in ons midden is, dat er een cliënt in de praktijk komt die door de keuzes die hij of zij maakt recht tegenover andere familieleden komt te staan, die die keuzes niet begrijpen, veroordelen of zelfs het contact verbreken.

Als ik doorvraag blijkt bijna altijd dat hoe die cliënt omgaat met Corona of met vaccinatie, alleen een verscherping van het conflict teweegbracht, maar dat het onbegrip binnen de familie er eigenlijk al langer was.

De cliënt is meestal degene die anders is binnen de familie en dat ook zo voelt. Vaak is de cliënt de spirituelere, en vindt de rest van de familie hem of haar maar zweverig of stom, of begrijpen ze hem of haar gewoon echt niet.

Eén van mijn spirituele leraren, Maarten Oversier, zei hierover: “Binnen de familie is er één die de weg naar huis weet”.

Dat hoe we omgaan met Corona, vaccinaties, of wat er dan ook speelt buiten ons, vaak slechts een trigger is, bleek ook deze week weer. Na één sessie was een cliënte van mij zo opgelucht en lichter geworden dat ze in een paar weken haar verhouding met haar dochter en haar broer significant verbeterde.