Geen suiker tijdens therapie!

Op mijn nieuwe kookblog www.sylviakookt .nl vier ik mijn liefde voor eten, koken en het goede èn gezonde leven! Voor je bewustzijn en je gezondheid, hoe oud je bent en wat je doet op een dag, maakt het uit wat je eet en hoe je het klaarmaakt.

Drie jaar geleden stopte ik met roken en mijn spijsvertering raakte in de war. Voor mijn bewustzijn en lijf bleek het beter te eten zonder (witte of riet)suiker, zuivel en tarwe. Het is heel leuk om mooie recepten te bedenken en nieuwe produkten te zoeken die passen bij een lekkerbek en toch gezond zijn. Het blijkt dat als je een tijdje geen suiker en weinig koolhydraten eet, en wel genoeg gezonde vetten en eiwitten, je lichaam gaat detoxen en vastzittende emoties loskomen. Detoxen en suiker weglaten een tijdje lijken je emotionele proces en therapie vooruit te  helpen. Emoties en beperkende gedachten worden namelijk opgeslagen in het lichaam(sbewustzijn). Suiker lijkt te helpen bij het in stand houden daarvan. Als je geen suiker meer eet, komt de emotie, de gedachte, het gevoel los dat daarachter zat. Dat maakt het zo moeilijk met suiker eten te stoppen. Maar als je het combineert met therapie kun je loskomen van de emoties die daar vastzaten. En loskomen van je suikerverslaving.  Of het mijzelf echt gaat lukken? Ja dat doet het. Ik ben lang  suikerverslaafd geweest maar geloof dat ik nu op de goeie weg ben. Ook voor andere drink, eet- of sportverslavingen geldt dat als je stopt met waaraan je verslaafd bent, daarachter loskomt wat je niet wilde voelen. Maar suiker eten we allemaal en het zit in bijna alle pakjes van de supermarkt. Er lijkt niet aan te ontkomen. Dus veel zelf koken en eten maken.

Eet ik dan niets zoets meer? Jawel hoor. Er zijn genoeg natuurlijke zoetmakers die te gebruiken zijn in allerlei recepten. Stevia (honingplant) is er één van, En kokosbloesemsuiker. Zie daarover het artikel ‘Ingrediënten voor een nieuwe levensstijl’ op sylviakookt.nl.  En daar vind je ook al een paar recepten en links naar andere leuke blogs van dames die dit ook doen.