Regressie naar een vorig leven: Loskomen van je vader

verpleegster2

Met regressietherapie komt Kristel uit in een vorig leven. Haar doel is loskomen van haar vader en een nieuw soort man in haar leven aantrekken.

Kristel (naam is gefingeerd) komt al een tijdje in mijn praktijk en na een eerste serie sessies wil ze een nieuwe serie starten over de relatie met haar vader en om erachter te komen waarom ze niet los van hem komt. Zelfs nu hij is overleden.

Als ik met Kristel werk komt ook regelmatig de energie op van haar vader, een soort koude tocht, die nog steeds om haar heen hangt. Die vragen we dan eerst om weg te gaan. Dat lukt wel, maar zolang Kristel haar gevoeligheid voor haar vader, en dat soort van energie, niet oplost, komt ‘hij’ terug.

Kristel’s doel om bij mij in therapie te komen was in eerste instantie ‘kunnen ontspannen’. Ze had honderdduizend gedachten en was helemaal ‘op’. Als ik haar vroeg of ze lichaamssensaties kon voelen keek ze me heel vreemd aan. Maar na een aantal sessies te hebben gedaan die allemaal over haar jeugd gingen en waarbij met name haar moeder aan bod was gekomen, ging het al een stuk beter met haar en werd ze levendiger.

Haar nieuwe doel was een leuke man kunnen vinden die niet later heel dominant en denigrerend zou blijken te zijn. Want dat was haar al een paar keer overkomen. Die mannen vertoonden dan na een tijdje hetzelfde gedrag als haar vader vroeger had naar haar toe..

Voorafgaand aan de sessie die naar een vorig leven leidt, is Kristel bijna overwerkt en wordt het haar allemaal teveel. Ze heeft last van (door verschillende doktoren onderzochte maar niet verklaarde) uitvalsverschijnselen aan de linkerkant van haar lichaam en is benauwd. (Bij lichamelijke verschijnselen zal ik altijd vragen of iemand naar een arts is geweest!)

Dat wat ze lichamelijk ervaart nemen we als uitgangspunt en via een techniek die de sensaties verder aanzet en waardoor Kristel in trance komt, stuur ik haar naar een vorig leven waarin ze dat gevoel wat ze heeft precies zo ervaart.

Ze ziet een oude man voor zich staan. Zij is jong, heeft een schortje voor en zorgt voor hem. Een soort verpleegster. Hij vraagt heel veel aandacht en chanteert haar om dat te krijgen. Ze is het gaan doen omdat ze het aankon en was daar trots op. “Het is belangrijk werk” had zijn familie gezegd. Maar ze geven haar helemaal geen erkenning voor haar werk. Het is heel zwaar. Na een tijd kan ze het niet meer volhouden. Het wordt haar allemaal teveel.

Op een goeie dag loopt ze plotseling het huis uit. De oude man weet niet dat ze weg is gegaan en waarom. Ze kon gewoon niet meer.

Nu ze fysiek los is lijkt haar plan gelukt om een eigen leven te gaan leiden. Maar ze komt niet echt helemaal los van de oude man. Ze voelt zich schuldig en om dat niet steeds te hoeven voelen blijft ze gevoelsmatig verbonden met de oude man. (Wat ze eigenlijk nu nog steeds doet met haar vader). Onbewust neemt ze de gevoelens en sensaties over van de oude man. Als die op een gegeven moment een hartaanval krijgt en sterft heeft de dienster ook last van uitvalsverschijnselen, die in dit leven weer ‘getriggerd’ worden omdat Kristel overwerkt is. Maar die niet van haar zijn.

De sessie gaat uiteindelijk over of mijn cliënt zichzelf kan vergeven voor het feit dat ze weg is gegaan bij de oude man, zonder iets te zeggen. Daarvoor moet ze eerst het versmelten van energie met die man loslaten, om haar schuld in dat leven te kunnen voelen. En daarna beseffen dat dat leven van toen voorbij is en dat het in dit leven niet meer nodig is om dat te doen. Dat lukt nog niet helemaal in deze sessie. De volgende keer gaan we het afmaken en wellicht naar de oorsprong van die versmelting. Waarschijnlijk is dat weer een vorig leven. Daarna zal ook dit leven, haar relatie met haar vader aan bod komen. Uiteindelijk zal het dan lukken om de oneigenlijke verbinding tussen haar en de man (haar vader) los te laten. Daardoor komt er ruimte voor een ander soort man als partner in het leven van Kristel.